Near Repeat

De Near Repeat (of nabije herhaling) theorie, is een wetenschappelijke theorie, die uitgaat van het feit dat twee of meer inbraken in een Hot Spot binnen een bepaalde tijd geen toeval zijn, maar dat het hier waarschijnlijk dezelfde dader(s) betreft.

De Politie Amsterdam-Amstelland, de Gemeente Amstelveen en International Security Agency hebben aan de hand van deze theorie de Vrije Universiteit  gevraagd om gezamenlijk mee te doen aan een proef. In deze proef werd gekeken of de herhalingsinbraak te beïnvloeden is door middel van surveillance. De huidige opzet van Near Repeat is een vervolg op deze proef.

Near Repeat

Near Repeat heeft tot doelstelling om het aantal herhalingsinbraken te verminderen, waardoor het totale aantal inbraken binnen een gemeente zal afnemen. Het Near Repeat team, bestaande uit Politiespecialisten en toezichthouders van International Security Agency, maakt een grondig analyse van buurten en wijken die een verhoogd risico op inbraak hebben( Hot Spots). Vervolgens zijn de medewerkers van het Near Repeat team, zichtbaar in de buurten aanwezig om te posten, verdachte situaties te ontdekken en om het bewustzijn van de bewoners te vergroten.

De toezichthouders van International Security Agency  zijn de extra ogen en oren. Zij staan onder regie van de specialisten van de Politie en worden voornamelijk ingezet om te surveilleren en te informeren in een Hot Spot met een hoge kans op een herhalingsinbraak.

De taak van de toezichthouders bestaat voornamelijk uit het houden van toezicht, het informeren van de burgers die in een Hot Spot gebied wonen en het signaleren van verdachte situaties. Daarnaast worden de toezichthouders ingezet voor het verspreiden van eventueel preventief materiaal en het geven van summier preventief advies.

Wilt u meer weten over het Near Repeat project of wat International Security Agency voor uw gemeente kan betekenen? Neem dan contact met ons op.