Kick-off Leidse Host Project!

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text]

Kick-off Leidse Host Project!

Na het verkrijgen van de toestemming van de Amsterdamse burgemeester Van der Laan, kon er gisteren (1 juni 2017) via een gezamenlijke kick-off gestart worden met het project “Leidse Host”. Doel van dit project is om met een goede gastvrije en servicegerichte begeleiding van het uitgaanspubliek incidenten in de Leidse buurt te voorkomen. Om dit te realiseren, is International Security Agency (ISA) door de BIZ vereniging Uitgaansgebied Leidsebuurt als partner gekozen om in de pilotfase van een half jaar op de traditionele uitgangsnachten (vrijdag en zaterdag) vier Leidse Hosts in te zetten.

De aanleiding voor de inzet van de Leidse Hosts was het gegeven dat het aantal incidenten in de Leidse Buurt een niveau had bereikt dat niet alleen de gemeente en de politie, maar ook de ondernemers zorgen baarde. Na diverse gesprekken met alle belanghebbenden is uiteindelijk het idee naar voren gekomen om op de drukste uitgangsavonden Hosts in te zetten, die zichtbaar op straat aanwezig zijn en vanuit hun rol als gastheer de-escalerend optreden.

In het uitgaansgebied Leidsebuurt zijn circa 150 café’s, bars, clubs, discotheken, coffeeshops, restaurants en fastfoodbedrijven gevestigd. Slechts een beperkt aantal van deze bedrijven zet horecaportiers in, die zorg dragen voor rust en veiligheid in en om het betreffende bedrijf. Veel van de incidenten vinden plaats in het openbare gebied op straat en/of bij horecabedrijven die niet de beschikking hebben over een horecaportier. De BIZ Vereniging uitgangsgebied Leidsebuurt wil door de inzet van de Leidse Hosts van ISA, die zichtbaar en preventief op straat actief zijn, incidenten proberen te voorkomen.

Geert Sijtzema, algemeen directeur van ISA: “Onder de ondernemers van de BIZ vereniging Uitgaansgebied Leidsebuurt is een grote mate van saamhorigheid en bereidheid om zelf te investeren in veiligheidsmaatregelen. Dit is in mijn ogen uniek! Wij hebben als organisatie de opdracht intern goed kunnen voorbereiden en een dedicated poule met medewerkers met ruime ervaring geselecteerd. Deze medewerkers hebben via onze ISA_Academy specifieke trainingen gevolgd om zo optimaal mogelijk preventief, proactief en de-escalerend uitvoering te kunnen geven aan deze functie. Ik heb er dan ook het volste vertrouwen in dat de inzet van de Leidse bijdraagt aan een vermindering van de overlast en onveiligheid in de Leidsebuurt en leidt tot een gastvrijere en betere kwaliteit van het uitgangsgebied.”

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]