Het voorkomen van onveilige situaties

Evenementenbeveiliging

Het creëren van een veilige omgeving voor uw organisatie met een unieke bezoekbeleving voor uw gast, dat is waar International Security Agency met haar evenementenbeveiliging voor staat.

Neem contact op Vraag offerte aan

Beveiligingsconcept op maat

Een veilige omgeving is in onze visie de juiste inzet van technische- en fysieke beveiligingsmaatregelen in combinatie met Crowd Management & Crowd Control. Hierbij ligt de nadruk op het voorkomen van onveilige situaties. Door het bevorderen van het zogeheten “welkomstgevoel” ontstaat een plezierig bezoekersklimaat, waarin zowel uw gasten als uw medewerkers zich veilig voelen en ook zijn. Voor, tijdens en na afloop van het evenement.

Op basis van uw evenement- & bezoekersprofiel ontwikkelt ISA uw beveiligingsconcept op maat. Hiermee garanderen wij u een onderscheidende evenementenbeveiliging, die past bij wat u als organisator van een sportevenement, festival, concert, televisieprogramma of congres wilt uitstralen.

Crowd Management

De veiligheid van publiek moet voor u als evenementorganisator centraal staan. Die publieksveiligheid bij evenementen is in grote mate afhankelijk van Crowd Management. Crowd Management gaat over veilig en geordend verzamelen en verplaatsen van publieksstromen. Daarbij voorkomen we een te hoge publieksdichtheid (concentratie van bezoekers) en bevorderen we de doorstroming. De publieksdichtheid en doorstroming worden beïnvloed door verschillende factoren. Bijvoorbeeld door de inrichting van de evenementenlocatie, de bezoekerscapaciteit, de aanwezige faciliteiten, de communicatie, het bezoekersprofiel en psychologische factoren.

Bij International Security Agency (ISA) hebben we jarenlange ervaring in het opstellen van een Crowd Management plan voor uw evenement. Daarbij richten we ons met name op het voorkomen van overcrowding (een te hoge publiekdichtheid) en crossflow (het tegelijkertijd bewegen van twee grote mensenstromen in tegengestelde richtingen). Overcrowding en crossflow zijn een veelvoorkomende oorzaak van fatale ongelukken bij samenkomsten van personen, denk aan de tragische beelden van de Love Parade in Duisberg.

Wij weten hoe mensenmassa’s zich bewegen en waar eventuele risico’s zitten. Daarom zorgen we ervoor dat we uw gasten actief begeleiden. Bij aankomst, tijdens en na afloop van uw evenement. Door een zorgvuldige planning en inzet van deskundige evenementbeveiligers en projectmanagers, blijven de publieksstromen optimaal beheersbaar. Het resultaat? Uw gasten kunnen zich altijd veilig verzamelen en verplaatsen op uw evenement.

Event Services

Als evenementorganisator of -locatie wilt u uw bezoekers een onvergetelijke dag bezorgen, waarbij zij zich thuis, welkom en veilig hebben gevoeld. Met de Event Services dienstverlening van International Security Agency (ISA) zorgt u ervoor dat uw bezoeker professioneel en met een warme glimlach wordt ontvangen.

Of het nu gaat om een beurs, congres of een wat informeler event, wij hebben voor iedere situatie representatieve en gastvrije hostesses, gecertificeerde brandwachten, gespecialiseerde EHBO’ers, servicemedewerkers en chauffeurs voor het vervoer van bezoekers. Zij vertegenwoordigen uw organisatie zoals u dat wilt.

Met onze Event Services zijn wij in staat om de volgende diensten voor u te verzorgen:
 • Verkeers-, parkeer- en publieksbegeleiding
 • Kaartcontrole
 • EHBO
 • Brandwacht
 • Servicepersoneel voor garderode of bar
 • Hostess-services
 • Vipbegeleiding
 • Persoonsbeveiliging
 • Chauffeursdiensten

Verkeersbegeleiding

Een geslaagd evenement begint en eindigt met een soepele verkeersdoorstroming voor uw bezoeker. De sleutel tot een soepele verkeersdoorstroming ligt in het voorkomen van een te grote verkeersvraag en/of het stroomlijnen van de in- en uitgaande routes. En dan in het bijzonder die in de directe omgeving van uw evenement. International Security Agency (ISA) bereikt dit door de verkeersstromen in kruisende richtingen te voorkomen, verkeersstromen te scheiden en het evenementenverkeer met hulp van gecertificeerde verkeersregelaars beter te laten doorstromen.

De verkeersregelaars van ISA zijn goed opgeleide en gediplomeerde professionals. Zij begrijpen hoe verkeersdeelnemers en bezoekers van evenementen zich bewegen en gedragen. Vanuit hun expertise zijn zij in staat om daadkrachtig, gastvrij en adequaat te handelen om zo de veiligheid en doorstroming in het verkeer voor u te verzekeren. Of het nu gaat om een groot- of een kleinschalig project: ISA biedt u een maatoplossing voor een veilige doorstroming van het verkeer. Desgewenst ontwikkelen we voor u een verkeers- en vervoersplan en stemmen dit af met alle noodzakelijke partijen. In dat plan gaan wij in op de maatregelen op het gebied van verkeersbegeleiding, parkeren, bewegwijzering en veiligheid.

Parkeerbegeleiding

Organiseert u een evenement waar veel bezoekers met de auto op afkomen? Dan is het raadzaam om parkeerbegeleiding in te schakelen. Hiermee voorkomt u chaos, lange wachtrijen, inefficiënt gebruik van uw parkeerterrein en een slechte eerste indruk van uw evenement.

De parkeerbegeleiders van International Security Agency (ISA) zorgen voor het gastvrije ontvangst van uw bezoeker. Door op verschillende punten tegelijkertijd bezoekers te laten parkeren, zorgen zij voor vloeiende aanrijdroutes en efficiënte parkeerbegeleiding. Zo kunnen uw bezoekers snel en veilig hun auto parkeren en wordt de beschikbare parkeerruimte maximaal benut.

Voorafgaand aan het evenement brengen wij het parkeergebied helder in kaart. Wij zorgen voor heldere bewegwijzering, een sluitend parkeerplan en het juiste aantal parkeerbegeleiders, zowel tijdens de instroom als uitstroom. Tijdens het evenement houden onze parkeerbegeleiders toezicht op de parkeerterreinen. Hierdoor verkleint u de kans dat er ingebroken wordt in auto’s van uw bezoekers.

Consultancy & Advies

Vraagt u zich voldoende af hoe het met de veiligheid bij uw evenement is gesteld? Als evenementorganisator is het uw taak er alles aan te doen om een veilige en gezonde evenementsituatie te bieden aan werknemers en bezoekers. Om te kunnen werken aan een veilige en gezonde situatie, is kennis van de risico’s die u loopt en onderbouwd inzicht in de gevolgen daarvan voor uw evenement essentieel.

International Security Agency (ISA) is gespecialiseerd in analyse en advisering van risico’s op het gebied van veiligheid, beveiliging, verkeer en Crowd Management. Onze specialisten beginnen met een uitgebreide analyse van uw situatie. Zij brengen vooraf alle risico’s en incidentscenario’s voor uw evenement volledig in kaart. Op basis van hun ervaring, kennis en kunde stellen zij plannen op die zijn afgestemd op uw evenement. In deze plannen beschrijven we elk risico, werken we elk scenario uit en leggen we alle nodige beheersmaatregelen vast.

De specialisten van ISA adviseren u graag op het gebied van:

 • Beveiligings- & Crowd Managementplannen
 • Veiligheidsplannen
 • Incidentenbestrijdingsplannen
 • Ontruimings- & Calamiteitenplannen
 • Hulp bij vergunningverlening
 • Risicoanalyse publieksveiligheid
 • Capaciteitsanalyse evenement
 • Inrichting en publiekstromen
 • Ontruiming en bereikbaarheid
 • Uitvoering Crowd Management